Designed by Slash Architects, located in Istanbul Altunizade and providing dental services, the venue consists of 6 separate clinic islands.

Located in Altunizade, Clinik 29 is located on the ground floor of the building, which has an independent entrance and a unique architecture. Thanks to the sense of depth created by the spaciousness of the space, the clinic consisting of 6 separate cabins was designed with different perspectives spatially. Designers in space composition; It has positioned the polyclinic examination rooms along the bright exteriors, providing natural daylight and natural ventilation to all spaces. The fact that all clinical rooms can be observed from the perimeter of the building makes each facade of the clinic a showcase. In other words, the perception of inside and outside is integrated; Both visual and volumetric spaciousness are provided in the space.

The concept of the project was shaped by the manifestation of clinical masses and the emergence of three dimensions by breaking down the perception of a certain corridor. The “cabins”, which can be perceived even from the outside while approaching the building, are in harmony with showcase islands. The rounded corners preferred in the architectural composition create an effect that supports the circulation of the users in the space and softens the perspectives. Thanks to the composition that changes the usual clinical pattern, the place is aimed to be a health place that prioritizes the user psychology and experience.

Policlinic; It has a controlled transparency except where there is a need for privacy. In order to make it easier for patients to find their way around, almost all of the directions are perceptible from the beginning of the patient circulation. Service spaces are positioned according to the needs in niches that occasionally occur throughout the patient’s circulation. Opaque services such as panoramic room, photo studio and sterilization, which can be considered as the services of the polyclinic, are scattered among the clinics; Designed with ergonomics suitable for the serial use of users and staff. The clinic room, which is specialized for surgical interventions, has been set up in the back with higher privacy. The post-operation room, which opens to the operating room with a window, is a place where the patient can rest and receive visitors after the surgery. In order for them to feel themselves in a safer and more private environment, patients were allowed to leave the place after the operation after the operation.

“Tone in tone” approach preferred in colors and textures; It aims to break the “clinical” perception of patients and to make them feel themselves in a quiet place. The combination of gray tones with earthy details adds a modest elegance to the minimal lines of the space. Gray tones in public spaces are replaced by sterile white rooms combined with a luscious gray when entering the clinic interiors. In sterile areas such as the operating room, the space is left completely white, revealing its differentiated spatial identity.

The naive appearance of the woodworks and the bronze lath details in the sculpture niches diversify the space with the composition of bronze lighting elements. In the spacious and bright polyclinic, the lighting elements embedded in the ceiling, following the traces of circulation in an artistic way, support the fluid structure of the space. There are niches pregnant with surprises on all faces experienced by the user, and the art objects and sculptures in these niches enrich the space.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here